Friisinkallion luontokohteiden koordinaatit

Tässä linkissä on luontokohteiden karttakoordinaatit gpx-tiedostona. Kohteiden sijainnit saa näkyviin kartalle esim. Maastokartat-sovelluksella, joka on saatavissa ainakin Windows- ja Android-puhelimiin omista sovelluskaupoistaan. Avaa puhelimen sovelluksista sovelluskauppa, esim. Windowsissa "Kauppa", käynnistä se, etsi siellä "Maastokartat"-sovellus ja asenna.

Ryhmän muodostaminen Friisinkallion karttapisteille (ei välttämätön)

Jotta karttapisteet pysyvät hyvässä järjestyksessä, kannattaa muodostaa oma ryhmä Friisinkallion karttapisteille. Ohje.

Karttapisteiden lataaminen Maastokartat-sovellukseen (Windows phone)

Kopioi yllä oleva linkki painamalla sitä pitkään ja valitsemalla ponnahdusvalikosta kopioi linkki. Mene Maastokartat-sovelluksen valikkoon ja valitse Paikat ja reitit. Luontokohteille kannattaa muodostaa oma ryhmä. Sitten valitse Paikat ja reitit -valikosta "Tuo paikkoja tai reittejä". Liimaa aiemmin kopioitu linkki Latausosoite-ikkunaan. Valitse oikea ryhmä Tuo kohteet ryhmään -valikosta. Lopuksi paina latausnuolta ruudun alareunasta.

Karttapisteiden lataaminen Maastokartat-sovellukseen (Android)

Tallenna tiedosto laitteen muistiin painamalla linkkiä pitkään ja valitsemalla ponnahdusvalikosta tallenna linkki. Tiedosto tallentuu ladattujen tiedostojen hakemistoon. Oletusarvoinen avausmekanismi selaimessa ei tue tiedoston avaamista Maastokartoilla ainakaan Android 6:ssa. Siksi käynnistä File manager -sovellus. Etsi tiedosto ladattujen tiedostojen listasta ja valitse avaaminen Maastokartoilla. Maastokarttojen Tuo paikkoja tai reittejä -valikko aukeaa. Valitse oikea ryhmä Tuo kohteet ryhmään -valikosta. Lopuksi paina latausnuolta ruudun yläreunasta   

Muut sovellukset ja käyttöjärjestelmät

Jos saat ladattua koordinaatit johonkin muuhun sovellukseen tai iPhoneen, ilmoita "Ota yhteyttä" -lomakkeen kautta, niin voidaan täydentää ohjeita.

Siivoustalkoot 8.10.2023 Koordinaatit