Friisilän Uutiset 1/2022

10.04.2022

Näköislehti

Vuoden 2021 loppu

Yhdistyksen joulukuun aktiviteettina oli perinteinen joulukalenteri, mihin osallistuttiin mukavasti - ensimmäisen luukun glögit ja piparit päiväkodilla oli etenkin menestys, kävijöitä oli paljon ja glögi loppui kesken. Lähes kaikki Friisilä-aiheiset joulukortitkin on myyty, uusia teetetään ensi jouluksi. Itsenäisyyspäivän tulet olivat taas vaikuttavat.

Vuoden 2022 alku

Uusi vuosi alkoi toiveikkain mielin. Hetken näytti, että elämä normalisoituisi ja päästäisiin suunnittelemaan tapahtumia ilman koronarajoituksia. Omikron sekoitti pakkaa ja jouduttiin ottamaan aikalisää. Eikä kukaan tietenkään millään lailla osannut ennakoida missä tilanteessa olemme juuri nyt. Sympatiaa Ukrainaan ja toivotaan tilanteen pikaista asettumista parhain päin.

Friisilä -treenit keväällä 2022

Treenien kevätkausi päiväkodilla alkoi keskiviikkona 12.1.2022, kevätkauden kausimaksu on 65€. Lisätietoja friisilaomakoti@gmail.com 

Friisilän nettisivut päivitetty

Käy kurkkaamassa osoitteessa friisila.fi ehostetut nettisivut! Friisilän Wikipedia-sivua on myös päivitetty. Ehdotuksia sisältöjen suhteen otetaan vastaan!

Vuosikokouskutsu

Friisilän Omakotiyhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään maanantaina 21.3.2022 kello 18 alkaen. 

Käsiteltävänä säännöissä määritellyt asiat, mm.

  • Vuoden 2021 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto 
  • Tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
  • Vuoden 2022 toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus 
  • Hallituksen jäsenten valinta

Kokous pidetään Friisilän päiväkodilla (maskisuositus); mahdollisuus osallistua myös etänä. Ilmoittaudu kokoukseen 17.3.2022 mennessä sähköpostitse friisilaomakoti@gmail.com - kerro osallistujien nimet ja katuosoite ja tuletko fyysisesti paikalle vai osallistutko etänä. Paluusähköpostissa ennen kokousta toimitetaan kokousmateriaali ja linkki etäkokoukseen ohjeineen. Paikan päälle tuleville kahvia ja pientä purtavaa.

Friisilän kaavoituksesta

Seuraavassa Espoon kaupungilta pyydetty kommentti koskien Friisilän alueen kaavoitustilannetta, kommentoijana alueen aluearkkitehti Sirpa Sivonen: 

“Mikään ei tällä hetkellä varsinaisesti uhkaa Friisilän omakotialuetta ulkopuolelta. Alue on selkeästi rajautunut kokonaisuus. Olarissa käynnissä oleva kerrostalojen korvaaminen entistä korkeammilla jää Friisinkalliontien taakse.

Nykyisen asemakaavan sallima rakentamisen tehokkuus ja elementtirakentaminen valitettavasti johtavat yleensä siihen, että tontilta kaadetaan kaikki vanhat puut, jolloin alueen vehreys vähitellen vähenee. Hyvällä suunnittelulla joitakin puita olisi kyllä mahdollista säästää.

Friisilään on haettu jonkin verran poikkeuslupia, joissa asemakaavan sallimaan asuntojen maksimilukumäärään on haettu ylitystä. Näitä on haettu varsinkin tilanteissa, joissa tontin koko on ollut lähellä lisäasunnon sallivaa pinta-alaa. Joitakin lupia on myönnetty, mutta pari vuotta sitten useita Espoon puoltamia poikkeuslupia palautui Hallinto-oikeudesta kielteisinä, joten uusiin hakemuksiin on suhtauduttu varauksellisemmin. Ongelmana on nähty esimerkiksi lisäautopaikkojen mahtuminen tontille.”

Pikku-uutisia Friisilästä ja läheltä

  • Maire Aho (1939 - 23.12.2021) in memoriam

Maire oli 25 vuoden ajan puistotätinä Friisilän lapsille Kivitiellä sijainneessa puistossa, jonka virallinen nimi nykyään on Palokaivonkentän leikkipaikka. Vuonna 2000 Maire sai ansioistaan Friisilä-mitalin. Hän jäi eläkkeelle toimestaan vuonna 2004. Maire oli arvostettu hahmo kyläläisten keskuudessa. Hänestä pidettiin paljon niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa, sillä hän oli luotettava ja rakastettu persoona. 

Mairen muistoa kunnioittaen sekä hänen miehensä ja tyttärensä suruun osaa ottaen, Friisilän omakotiyhdistys ja entiset hoitolapset.

  • Puolarintien asemakaavoitus

Espoon kaupunki asemakaavoittaa Puolarintien ja Ylismäentien yhdistävän kadun, joka on esitetty Espoon eteläosien yleiskaavassa. Katu vähentää läpiajoliikenteen tarvetta Olarin keskustassa Kuunkadulla. Asemakaavaehdotus tulee nähtäville arviolta keväällä 2022.

  • Lunta ja jäätä!

Liekö ollut ennätysmäärä lunta ja jäätä tänä talvena. Välillä tuntui että katuja, tai jalkakäytäviä, ei oltu aurattu tai hiekoitettu riittävästi, ja että tila lumelle oli Friisilän pihoilta lopussa. Kinokset olivat huikean korkeita. Mutta tästäkin selvittiin, ja kevättä kohti! Hienoa oli FB-ryhmän yhteisöllisyys, apua tarjottiin lumi-infernon ollessa pahimmillaan.

  • Koirankakat

Tienvierien jätöksiä vähentääkseen voi kiinteistönomistaja laittaa roskikseensa “koirankakka”-tarran merkkinä, että roskikseen saa laittaa kakkapussin. Laita osoitteesi yhdistyksen sähköpostiin niin käymme pudottamassa tarran postilaatikkoosi!

  • Friisilän koulusta

Espoossa on käynnissä kouluverkkoselvitys, jossa tavoitellaan nykyistä suurempia kouluyksiköitä.   Friisilän koulun tulevaisuudesta ei ole tehty päätöksiä.  Entisen Puolarmetsän sairaalan alueelle, Holmanpuiston asuntoalueelle, on tavoitteena varata uusi päiväkoti ja koulu.  Samalla on kuitenkin hyvä ottaa huomioon myös Friisilän koulu osana kouluverkkoa ja tutkia tontin laajennusmahdollisuudet.

  • Komeetan koulusta

Espoon Kasvun ja oppimisen lautakunta on käsitellyt Olarissa sijaitsevan Komeetan koulun lakkauttamista helmikuun kokouksessaan. Kyseisessä kokouksessa asia pöydättiin, ja maaliskuun kokouksessa kokouksen esittelijä veti asian pois esityslistalta. Eli päätöksiä asian tiimoilta ei ole vielä tehty, mutta aiheesta keskustellaan varmasti lisää vielä tämän vuoden puolella. Omakotiyhdistys seuraa tilannetta.

Onko sinulla uutinen, jonka haluaisit vinkata friisiläläisille? Tai kehitysehdotuksia näiden uutisten suhteen? Laita viestiä yhdistyksen sähköpostiin!

About Friisilän Omakotiyhdistys in English

These news are distributed to all the households in the Friisilä area and composed by the “Friisilä home owners association”. Please check the website friisila.fi for a brief summary about the activities, or send a message to friisilaomakoti@gmail.com if you have any questions or concerns, or suggestions for activities! 

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Friisilän Omakotiyhdistys

friisila.fi 

facebook.com/friisilanomakotiyhdistys

friisilaomakoti@gmail.com 

11.03.202427.3.2024 Asukastilaisuus Suur-Matinkylän terveyspalveluista
10.03.2024Friisilän Uutiset 1/2024
10.03.2024Vuosikokous torstaina 14.3.2024
21.01.2024Friisilän Uutiset vuodelta 2023
21.01.2024Friisilän Uutiset 3-4/2022
25.05.2022Friisilän Uutiset 2/2022
10.04.2022Friisilän Uutiset 1/2022
15.11.2021Friisilän Uutiset 4/2021
15.11.2021Friisilän Uutiset 3/2021
24.04.2021Friisilän Uutiset 2/2021

Siirry arkistoon »