Friisilän Uutiset 1/2018

03.03.2018

Näköislehti

Friisilän Omakotiyhdistys ry:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 14.3.2018 klo 18 Kuitinmäen koulun rakennus 1:ssä joka tunnettiin ennen Tähtiniityn kouluna. Osoite on Friisinkalliontie 4. Kokouksessa käsitellään vuosikokoukselle kuuluvat asiat kuten menneen vuoden tilinpäätös sekä alkaneen vuoden toimintasuunnitelma. Uudet ehdotukset ovat tervetulleita kuten myös uudet hallituksen jäsenet.

Tilaisuuden aluksi HSY:n ympäristöasiantuntija Maija Palomäki on pyydetty kertomaan jätteiden lajittelun mahdollisuuksista, jäteastioiden yhteiskäytöstä, kompostoinnista ja risujen käsittelystä. Kahvia, teetä ja pullaa on tarjolla, tervetuloa.

Friisilän kysely 2017

Syksyllä tehtiin kysely, jotta saataisiin palautetta mm. kesäjuhlista ja vinkkejä toiminnan kehittämiseksi. Kyselyyn osallistui 14 vastaajaa, joilta saatiin pienestä määrästä huolimatta monia hyviä ajatuksia, joista alla osa.

Kirpputoria ehdotettiin useammassa kommentissa myös muulloin kuin kesäjuhlissa. Voimavaroja riittää vain kesäjuhlissa pidettävään kirpputoriin, mutta sen verran päätettiin kehittää, että sateen varalle varataan katoksia myyjien käyttöön.

Pihojen ja katujen varsien ruohoalueiden kunnossapidosta tuli palautetta, joten toistettakoon, että kadunvarsien viheralueiden hoito kuuluu asukkaille. Itseasiassa koko tiealueenkin puhtaanapito, mutta Espoo on hoitanut sen puolen kohtalaisen hyvin kiinteistöveroa vastaan.

Omakotiyhdistyksen jäsenkorttien säännöllisestä toimittamista toivottiin. Uusimmat jäsenkortit pyritään toimittamaan Vepan kioskille lähiaikoina.

Koirankakkaroskistarrojakin on jälleen toivottu. Niitä ei ole saanut enää mistään. Pitää ottaa mietintään, josko omakotiyhdistys voisi teettää tarroja itse.

Kuntojumpparyhmät

Myös joogaa toivottiin kyselyssä. Kuntojumpassa voisi joitain joogaliikkeitä ottaa toisinaan mukaan, mutta varsinaista joogaa ei näillä näkymin saada tarjottua, koska ohjaajilta vaadittaisiin joogaohjaajan pätevyys.

Jumpat jatkuvat vielä 3.5. saakka joka torstai klo 18-19, kevyt kuntojumppa, ja klo 19-20 reipas kuntojumppa. Kevätkauden kertoja on jäljellä kahdeksan kertaa (29.3. EI TUNTIA) ja ekstrana vielä yhdeksäs kerta ulkojumppana 17.5. klo 18-19. Paikka Friisilan koulun takapiha. Mukaan voi tulla vielä kesken kauden hintaan 40€. Ilmoittautuminen ohjaajalle paikan päällä.

Ohjaajina ovat vuorotellen Anu Pikkarainen ja Ialina Buckbee. Mukaan tarvitset oman jumppamaton ja juomapullon. Kevyessä kuntojumpassa klo 18 on vuoroviikoin keppijumppa tai käsipaino(puntti)jumppa ja reippaassa kuntojumpassa pidä mukana käsipainot jokaisella kerralla. Jos sinulla itsellesi ei ole välineitä, voi niitä lainata paikan päällä.

Tervetuloa mukaan jumppaamaan!

Rakentamisia lähialueella

Kalliolähteen asuinalueen rakentaminen on lähtenyt käyntiin ja rakenteilla on jo useita kerrostaloja. Asuntoja välittävä Kiinteistömaailma myy aluetta Friisilänä (28.2.). Allekirjoittaneen mielestä asunnonostajia johdetaan harhaan, koska Friisilän kaava-alueelle on matkaa puoli kilometriä. Välissä on melko vilkas liikenneväylä ja Friisinkallion luonnonsuojelualue. 24housing myy samalta alueelta rivitalohuoneistoja Puolarmetsänä ja Olarina, jotka ovatkin uutta aluetta lähimpänä olevat tunnetut alueet. Kalliolähteen ohella Puolarmetsä voisikin olla hyvä nimi, koska nykyiseen alueeseen tulee liittymään vielä isompi kaava-alue Holmanpuisto, joka pitää sisällään mm. entisen Puolarmetsän sairaalan alueen. Kaupunkisuunnittelukeskuksen nimistönsuunnitteluun on otettu yhteyttä, jotta alueelle löytyisi hyvä nimi.

Yli-Suomenoja

Kaava sijoittuu Kauppakeskus Merituuleen johtavan tien ja muuntoaseman väliin, jonne kaava mahdollistaa uuden McDonald’s-ravintolan ja autopesukadun rakentamisen.

Yli-Suomenoja II

Golf-rangen viereen tulee koko Finnoonniitty-nimisen tien pituudelle bussivarikko, joka korvaa Ali-Suomenojalta poistuvaa bussivarikkoa. Finnoonniitynkuja katkaistaan varikon kohdalta ja korvaava kevyenliikenteen reitti tehdään kiertämällä varikko pohjoispuolelta.

Friisinniitty

Kuitinmäentie 29:n Sotka-huonekaluliikkeen pohjakerroksessa oleva parkkihalli muutetaan liiketilaksi ja parkkipaikat siirtyvät rakennuksen viereen.

Kauriit

Friisilässä liikkuu kauriita jo sen verran, että tuskin kukaan on välttynyt niitä näkemästä. Vaikka ne ovat lutusia, ei suositella niiden houkuttelemista syöttämällä. Eläinten mukana tulee salamatkustajina myös punkkeja ja asukkaiden istutukset ovat vaarassa, jos kauriit kotiutuvat liian hyvin.

HSY:n keräysautot

Autot poikkeavat maanantaina 9.4.2018 20.20–20.50 Friisilän koululla, Holmanniitynkuja 10. Voit tuoda autoihin kodin vaarallista jätettä (ei painekyllästettyä puuta, räjähteitä tai asbestia), sähkölaitteita ja metalliromua. Jätteet otetaan vastaan maksutta. 

Vuosikokouksessa nähdään!

Friisilän Omakotiyhdistys

Antti Pietiläinen, puh. joht.

27.04.2019Friisilän Uutiset 2/2019
21.03.2019Yhdistyksen uudet säännöt
09.03.2019Friisilän Uutiset 1/2019
01.01.2019Friisilän jumpat kevätkaudella 2019
20.10.2018Friisilän Uutiset 4/2018
28.08.2018Friisilän kuntojumpat
18.08.2018Friisilän kesäjuhlat 2018
11.08.2018Friisilän Uutiset 3/2018
08.05.2018Friisilän Uutiset 2/2018
03.03.2018Friisilän Uutiset 1/2018

Siirry arkistoon »